Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Klassieke acupunctuur is een van de oudste geneeskundige behandel wijze en die nog steeds wordt toegepast. Acupunctuur dateert van 2.500 A.D. en is gebaseerd op de chinees filosofie dat mens, lichaam en geest een geheel is wat in balans moet zijn. In gezonde staat stroom de qi ( energie ) in het lichaam op harmonische wijze door de meridianen in het lichaam (Energie kanalen) Het kan gebeuren dat een energiestroom geblokkeerd raakt of uit evenwicht wordt gebracht door een tekort aan energie. Dit kan vele oorzaken hebben zowel fysiek als niet-fysiek. Een ziekte of klacht kan je dan ook als het gevolg van een verstoring van de energie noemen.

Meestal is een ziekte niet het gevolg van een enkele oorzaak, het is vaak een combinatie van factoren:

 • Erfelijk
 • Invloeden van buitenaf, zoals kou, vochtigheid, wind, hitte en droogte
 • Emotionele factoren zoals spanning, angst, schrik, woede, verdriet
 • Voedsel, kwaliteit voeding, toegevoegde kleur- en smaakstoffen
 • Lichamelijk of psychologisch letsel

Acupunctuur richt zich op het herstel en het totale evenwicht van de energie.

Sinds kort is de wetenschappelijke ontdekking gedaan dat via microscopische kleine kanaaltjes het lichaam eiwitten en stamcellen transporteert. Deze kanalen bestaan naast de al lang bekende acupunctuur bloedbanen, lymfvaten en zenuwbanen. Het wordt gezien als een doorbraak in de uitleg van de werking van acupunctuur.

De Behandeling

In de praktijk bezoeken veel mensen de acupuncturist als er klachten optreden. Wij beginnen altijd de eerste acupunctuur behandeling altijd met een intake. Hier krijgt u de gelegenheid uw klacht en symptomen te bespreken omdat het belangrijk dat we op de hoogte zijn van alle aanwezige klachten omdat er vaak een verband te vinden is. Tot slot voeren we een pols diagnose uit om de kwaliteit en de kwantiteit van de energie te voelen, om zo tot een diagnose en een bijbehorend persoonlijk behandelplan te komen.

Klachten

Welke klachten kunnen wij behandelen met acupunctuur?

 • Allergie: Hooikoorts, astma, jeuk
 • Voor de kinderen: eczeem, bedplassen, ontsteking van het oor
 • Verbindingen: bursitis, pijn en stijfheid van de spieren, pezen en gewrichten
 • Ademhalingswegen: kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie
 • Stress en problemen zoals: slaapstoornissen, angst, depressie, vergeetachtigheid, burnout
 • Spijsvertering: maagzuur, galblaas aandoeningen, diarree, constipatie, gastro-intestinale klachten, prikkelbare darmsyndroom (IBS), aambeien
 • Vrouwen klachten’: PMS, onvruchtbaarheid, menopauze, Pcos, uit blijven van de menstruatie.

Als een klacht als langer bestaat kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. Omdat iedereen anders is, is het niet mogelijk om exact de duur van het aantal behandelingen te voorspellen. Gebruikelijk wordt er merkbaar vooruit gang ervaren met 3 behandelingen.

Wie kan er behandeld worden?
Iedereen kan geholpen worden en is praktisch geen leeftijdsgrens voor de patiënten.

De therapeut

Charley Huf, geboren en getogen in Amsterdam met ruim tien jaar ervaring in de gezondheid & beauty branch.

Na een diepgaande en ruime verkenning van behandel methodes, bleek de kracht van de natuur, het unieke lichaamseigen herstel en de mogelijkheden om het lichaam van buitenaf te stimuleren zichzelf te verbeteren, haar het meest aan te spreken. Een 8 jarige HBO-opleiding acupunctuur volgde, en zij volgt maandelijks specifieke cursussen om haar kennis op het hoogste niveau te houden.

Haar droom – alle disciplines te combineren en aan te bieden in een multidisciplinair centrum waar collega-specialisten hún droom ook kunnen verwezenlijken – werd in 2017 werkelijkheid met CHARLEY Beauty & Health Center.

Prijzen en vergoeding

De kosten van de behandelingen:
Acupunctuur 1e consult + behandeling
60 minuten – €75,-
Vervolg acupunctuur behandeling
50 minuten – €60,-

Vergoedingen
De behandelingen kunnen mogelijk vergoed worden als u aanvullend verzekerd bent. Dit kunt u zelf navragen bij uw zorgverzekering.

Afspraak maken met Charley

Wil je contact op nemen met Charley? Stuur haar een bericht met het onderstaande contact formulier als je meer wilt weten over deze behandeling of een afspraak wilt inplannen.

  We gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen (privacyverklaring)