Ayurveda

Wat is Ayurveda?

Ayurveda, “the science of life” is een eeuwenoude holistische gezondheidsleer en komt oorspronkelijk uit India. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat iedereen is geboren met een unieke constitutie, een body-mind type.
Je bent een lucht-, vuur-, of aarde-type of een combinatie hiervan. Daar horen ook verschillende eigenschappen en kwaliteiten bij, die uit balans kunnen raken door bijv. de seizoenen, stress, voeding (die niet goed verteert), reizen etc.
De spijsvertering speelt hierbij een cruciale rol: wanneer je eet en drinkt wat je daadwerkelijk nodig hebt en je kunt dit optimaal verteren dan draagt dit bij aan een beter welzijn.

De Behandeling

Tijdens een eerste consult van 90 min. wordt er d.m.v een pols-en tongdiagnose en een uitgebreide vragenlijst gekeken naar je constitutie en waar de disbalans op dit moment ligt. Aan de hand daarvan wordt er een behandelplan gemaakt met een persoonlijk voedingsadvies en lifestyle-tips aangevuld met kruidensupplementen. Ook kan een reinigingsprogramma geadviseerd worden. Ayurveda belooft geen quick-fix maar een structurele aanpak en een persoonlijke “handleiding” waardoor je letterlijk en figuurlijk beter in je vel komt. Met als gevolg:

  • Meer energie.
  • Je bereikt je natuurlijke gewicht.
  • Je immuunsysteem krijgt een boost
  • Lichaam, geest en emoties in balans.

Klachten

Voorbeelden van klachten waarmee je bij mij terecht kunt. Veel klachten gaan hand in hand en beginnen meestal bij een verstoorde spijsvertering. Denk daarbij aan:

  • Hormonale disbalans: geen of te zware menstruatie, PMS, vruchtbaarheidsproblemen, huidproblemen, perimenopauze of menopauze klachten, emotionele disbalans.
  • Allergiën, seizoensgebonden of niet, eczeem.
  • Gewichtsproblemen, niet blij zijn met je gewicht.
  • Slapeloosheid, stress, overprikkeld, rusteloosheid.
  • Spijsverteringsproblemen: moe na het eten, opgeblazen, obstipatie.

De therapeut

Bianca Fabrie. Zolang ik me kan herinneren heb ik een voorliefde voor voeding en interesse voor de invloed daarvan op onze gezondheid.

Nadat ik zelf heb ervaren wat Ayurveda voor mijn gezondheid kan betekenen, na (jarenlang) last te hebben gehad van menstruatie klachten, huidproblemen en allergiën,  ben ik me gaan verdiepen in deze holistische leer.
En na een 4-jarige HBO opleiding en stage in een Indiase kliniek ben ik in 2012 afgestudeerd en sindsdien werkzaam in mijn eigen praktijk. Ik vind het geweldig om hiermee anderen te kunnen helpen en met persoonlijke tips het verschil te kunnen maken.

Prijzen

De kosten van de behandelingen:
Een eerste consult van +- 90 min: €85,-
Vervolgconsulten: +- 45 min: €60,-

Afspraak maken met Bianca

Wil je contact op nemen met Bianca? Stuur haar een bericht met het onderstaande contact formulier als je meer wilt weten over deze behandeling of een afspraak wilt inplannen.

We gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen (privacyverklaring)