Colonhydrotherapie

Wat is colonhydrotherapie?

Mijn specialisme ligt in het spijsverteringsstelsel en dan vooral de darmen en de reiniging ervan. Hoge darmspoeling (Colonhydrotherapie) verwijdert stagnerende en oude darminhoud, bacteriën, schimmels, parasieten, gassen, slijm en celafvalstoffen. Het proces reinigt de darm en hydrateert het lichaam, daarnaast werkt het verlichtend en ontspannend zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

De Behandeling

Hoe werkt het?
De eerste behandeling volgt indien gewenst direct na een kort intakegesprek waarin we alles rustig doornemen, van uw vragen tot het inventariseren van uw klachten. De behandeling is effectief, pijnloos, discreet en zonder risico. Er wordt gebruik gemaakt van materiaal voor eenmalig gebruik. Hygiëne is bij ons regel nummer 1.
De cliënt neemt plaats op de behandeltafel. In zijligging wordt een canule ingebracht. Men ligt tijdens de behandeling, afgedekt met een handdoek en deken, comfortabel op de rug op de behandeltafel. Van de cliënt wordt alleen gevraagd  zich te ontspannen. In de praktijk wordt gewerkt met de slow-fill methode, dat betekent dat bij de behandeling rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel. Het water wordt op lichaamstemperatuur heel langzaam in de darm gebracht. Hierdoor krijgt het water alle kans om zich goed tussen alle darmplooien te bewegen. Daarnaast zorgt de slow-fill methode ervoor dat veel rust in het lichaam ervaren wordt, zowel tijdens als na de behandeling. Bij een bepaalde vullingsdruk wordt de darm rustig geleegd en kan de inhoud losgelaten worden.Tijdens de spoeling maak ik gebruik van speciale en zeer ontspannen massagetechnieken, die het proces bevorderen. De procedure van inlopen en wegstromen zal een aantal malen worden herhaald.

Resultaat
Door de darm in optimale conditie te brengen zal een emotionele rust ontstaan. Na de behandeling ontstaat over het algemeen een opgelucht en schoon gevoel in de buik en voelt men zich goed. Er worden afvalstoffen afgevoerd die tijdelijk kunnen zorgen voor vermoeidheid, beslagen tong, transpiratie en een prikkelbaarheid. De behandeling zal niet alleen op de hoofdklacht zijn uitwerking hebben, maar zal tevens leiden tot een algemene verbetering van vitaliteit, veerkracht en doorbloeding van het lichaam.

beëindigd, wordt de canule verwijderd. De cliënt komt rustig overeind en er is gelegenheid om nog even rustig te genieten van een kopje thee. Dagelijkse bezigheden kunnen na de behandeling gewoon weer worden opgepakt. De behandeling duurt gemiddeld 40 minuten.

Klachten

Welke klachten kunnen wij behandelen met Colonhydrotherapie?
Hoge darmspoelingen dragen bij aan een gezond en vitaal lichaam. Ik adviseer om minimaal 1 keer per jaar preventief te reinigen. Heeft u last van een van de onderstaande symptomen dan is een darmspoeling een belangrijke eerste stap naar betere gezondheid.

 • Opgeblazen gevoel
 • Obstipatie of diarree
 • Hoofdpijn
 • Lusteloosheid
 • Vermoeidheid, Slaap problemen, stress
 • Weinig weerstand
 • Spastische darm
 • PDS/IBS (Prikkelbare Darmsyndroom)
 • Moeite met afvallen of na afgevallen zijn, terugvallen in het oude voedingspatroon
 • Maag/Darmklachten, ondanks een gezonde levensstijl.

De therapeut: Marjorie

Als kind en als puber was ik al heel veel bezig met sport en voeding, misschien ook als uitlaatklep omdat mijn ouders na veel ruzies thuis gingen scheiden. Mijn darmen waren toen al een gevoelige plek, ik had vaak last van obstipatie en kon soms een hele week niet naar de toilet. Ik voelde me dan lusteloos, rillerig en weinig energie. De dokters wisten niet zo goed wat ze eraan moesten doen. Ik werd van de ene arts naar de andere gestuurd.

Uiteindelijk bleek ik een ernstige ontsteking te hebben in mijn darmen. Ik werd 2x geopereerd. Na m’n operaties kreeg ik de stempel “Ziekte van crohn”. Nog radicaler dan voorheen veranderde ik mijn eetpatroon. Vlees eruit, veel water erin, tarwegras en pre-biotica erin. Het werd mij ook duidelijk dat mijn darmflora helemaal kapot zou gaan als ik door zou gaan met medicijnen slikken. Dus die gingen de prullenbak in! Het ging goed, maar toch bleven mijn darmen een gevoelige plek.

Een collega adviseerde me om een darmreiniging te doen. Daar had ik niet zoveel zin in na al die best pijnlijke onderzoeken die ik had meegemaakt. Uiteindelijk deed ik het natuurlijk toch. Buiten alle afvalstoffen die vrij kwamen was het ook een emotioneel proces, veel emoties kwamen los, die daar al die jaren vast zaten.

Ik besloot de opleiding als colonhydrotherapeut te gaan volgen en te integreren in mijn praktijk, omdat  ik GELOOF dat mijn ziekte niet voor niks is geweest. En ik hierdoor heel veel mensen kan helpen.

Prijzen en vergoeding

De kosten van de behandelingen:
Colonhydrotherapie
Losse spoeling – €85,-
Serie van 4 spoelingen – €320,-
Detoxkuur incl. 3 spoelingen – €345,-

Vergoedingen
Marjorie Detox Body & Lifestyle is aangesloten bij beroepsvereniging VBAG: Bij aanvullende verzekering worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed.

Afspraak maken met Marjorie

Wil je contact op nemen met Marjorie? Stuur haar een bericht met het onderstaande contact formulier als je meer wilt weten over deze behandeling of een afspraak wilt inplannen.

  We gebruiken je gegevens enkel om contact met je op te nemen (privacyverklaring)